Vanjske drvene obloge

Želja čovjeka za većom vezom s prirodom očituje se kroz želju da nas okružuje drvo kao prirodni materijal. Ljepota i toplina drva daje prostoru pravo ozračje i ugodan osjećaj sklada s prirodom.

Težnjom za osjećajem prirodnog sklada stvoreni su sistemi ugradnje koji nam omogućuju da drvene obloge ugrađujemo u otvorene prostore stalno izložene povećanom utjecaju vlage - marine, prostori oko bazena, terase, balkoni, vrtovi, ili u zatvorene prostore, koji su samo povremeno izloženi povećanom utjecaju vlage - zatvoreni bazeni, kupaonice, kuhinje, zimski vrtovi i dr.

Preporučamo da se drvene obloge nakon ugradnje tretiraju uljima predviđenim za površinsku zaštitu.

Potrebno je tolerirati prirodne pokrete obloge, jer će nakon ugradnje drvena obloga biti izložena promjenama temperature i relativne vlažnosti.

Korak ožujak 2011: Vanjske drvene obloge - spoj prirode i prostora

U ponudi se nalaze elementi vanjskih podnih obloga tzv. decking sistemi u raznim vrstama drva kao što su tikovina, ipe, termo obrađeni jasen, bangkirai, ariš, impregnirani bor i dr.

Elementi podova mogu biti protuklizno ili glatko obrađeni. Uz ponudu elemenata nudimo isporuku potkonstrukcije, spojnih materijala, materijala za završnu obradu i održavanje, te uslugu ugradnje.


Napomena:
Drvo je prirodan materijal pa je stoga nemoguće naći jednake elemente kao što su prikazani na slikama i uzorcima, te slike i uzorci isto tako ne mogu predočiti konačan izgled podne obloge i prostora u koji će se ugrađivati drvena obloga.

Kako vrijeme prolazi, drvo zbog prirodne oksidacije mijenja boje.

Za ostale vrste drva i proizvode koji nisu navedeni, molimo da nas kontaktirate.